Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гърция одобри реформите сред протести и безредици
16 Юли 2015
Общо 229 депутати дадоха гласа си "за" законопроекта за реформите. Три опозиционни партии гласуваха с положителен вот

Парламентът в Гърция одобри тази нощ закон, предвиждащ промени в данъчното законодателство и пенсионното осигуряване. Общо 229 депутати дадоха гласа си "за" законопроекта за реформите. Три опозиционни партии гласуваха с положителен вот.

СИРИЗА претърпя удар върху единството на партията. 32-ма гласуваха с не и 6-ма с въздържали се. Трима членове на правителството гласуваха с "не" и председателя на парламента също. Днес премиерът Ципрас се очаква да извърши разширена промяна в кабинета. Все още не е ясно дали бунтовниците от партията ще бъдат изключени от парламентарната група.

Заседанието на парламента, което продължи до рано тази сутрин, премина в обстановка на конфронтация между представителите от различните партии. Опозиционните партии, които подкрепиха правителството, ясно заявиха, че са принудени да дадат положителен вот само и единствено за да не бъде изключена Гърция от еврозоната.

По време на дебатите и до рано тази сутрин парламентът беше обсаден от демонстранти, недоволни от тежките реформи и новите данъци. Имаше сблъсъци между анархисти и полиция. Сред демонстрантите бяха и активисти на СИРИЗА, които също протестираха срещу правителството.

Днес се очаква финансовите министри от Еврогрупата да проведет извънредна конференция, за да обсъдят бъдещето финансиране на Гърция.

Още по темата може да чуете в звуковия файл, от коментара на кореспондента ни Катя Пеева в разговор с Таня Величкова.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.