Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Варуфакис: Гърция няма да плати на МВФ
30 Юни 2015
Варуфакис обаче остава обнадежден за постигането на споразумение в последния момент с кредиторите на страната

Гърция няма да направи плащането от 1,6 милиарда евро към Международния валутен фонд, чийто падеж е днес, заяви гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис, цитиран от Ройтерс. Варуфакис обаче остава обнадежден за постигането на споразумение в последния момент с кредиторите на страната.

Има "инициативи" за продължаване на преговорите между Атина и ЕС по предложението, направено в последната минута, съобщи гръцки правителствен източник, цитиран от Ройтерс. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е направил ново предложение към Атина късно снощи, но до момента няма официален отговор от управляващите от СИРИЗА.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас обмисля последното предложение на Европейската комисия, съобщава всекидневникът "Катимерини", цитиран от Ройтерс. Според вестника офертата "в последния момент" на Брюксел включва облекчения по дълга през октомври и промени в помощите за най-бедните гърци, но най-вече подкрепа за програмата "пари срещу реформи" на референдума в неделя.

В същото време говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че намирането на решение на гръцката дългова криза не е задача на Русия, а на Атина и кредиторите й. Това си е проблем на Гърция, подчерта Песков.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.