Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Последно предложение за Гърция
29 Юни 2015
Днес Жан-Клод Юнкер ще даде пресконференция за ситуацията с Гърция в Брюксел

Ръководителят на ЕК Жан-Клод Юнкер ще представи нови предложения за Гърция по-късно днес", обяви еврокомисарят по валутни и финансови въпроси Пиер Московиси пред френската радиостанция RTL, съобщи АФП.

"Място за преговори между кредиторите и Гърция все още има", подчерта Московиси. Днес Юнкер ще даде пресконференция за ситуацията с Гърция в Брюксел. "Юнкер ще отбележи бъдещата посока на движение и аз се надявам, че всички ще следват пътя на компромиса", заяви еврокомисарят.

"Ние трябва да продължим да обсъждаме," настоя Московиси, като подчерта, че за изпълнителната власт на ЕС, "вратата винаги е отворена за преговори."

По-рано той заяви, че Атина е само на "няколко сантиметра" от споразумение с кредиторите си, но преговорите се провалиха след сензационното изявление на гръцкия премиер Алексис Ципрас за референдум на 5 юли.

Изненадващото решение от ръководителя на гръцкото правителство вцепени европейските лидери само часове, преди да изтече крайният срок за изплащането на дълговете към МВФ. Кредиторите отказаха да увеличат ликвидността за гръцките банки, които остават затворени днес.

Хаосът на гръцката криза и страховете за рязко излизане на Гърция от еврозоната потопиха в понеделник азиатските фондови пазари, тенденция, която ще последват и европейските пазари.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.