Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Отново атентат от ислямисти във Франция
26 Юни 2015
Нападател, с ислямистки флаг, е нахлул с автомобил в завод и е предизвикал експлозии. Близо до сградата е открито обезглавено човешко тяло

Нападател, носещ ислямистки флаг, уби един човек и рани още няколко във фабрика за промишлени газове в Сен Кентен Фалавие близо до град Лион в Източна Франция. Думата "атентат" отново се разнесе във Франция, въпреки че до момента няма официално изявление на френските власти за вида на нападението в завода за промишлени газове в департамента. Около 10 ч. сутринта в завода са се чули взривове.

Нападател, който според непотвърдени свидетелства носел ислямистки флаг, е нахлул с автомобил в завода и е предизвикал експлозии. Близо до сградата е открито обезглавено човешко тяло, а двама души са ранени. Не се съобщават подробности за състоянието им, нито дали те са били служители в завода. Известно е, че в него работят около 40 души, които са били евакуирани. Според информация от няколко медии френските спецслужби са задържали едно заподозряно лице - около 30-годишен мъж. Възможно е в автомобила да е имало още един човек.  Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов замина веднага за мястото на новата драма, която очевидно има всички черти на терористичен акт.

Преди близо шест месеца джихадисти извършиха няколко нападения в Париж, при които загинаха 17 души. Вълната от насилие започна със стрелбата в редакцията на сатиричното списание "Шарли ебдо" заради публикации на карикатури с пророка Мохамед.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.