Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Драмата Гърция продължава
25 Юни 2015
В понеделник в Брюксел се проведе извънредна среща на върха на еврозоната, която не доведе до споразумение между Гърция и нейните международни кредитори

Министрите на страните от еврозоната са отложили решението за деблокиране на финансовата помощ за Гърция до четвъртък. Това съобщи днес европейски източник, близък до преговорите.

"Еврогрупата беше информирана за хода на експертните преговори между Атина и кредиторите и отлага решението за деблокиране на помощта до обяд в четвъртък", каза той. Междувременно според дипломата разговорите ще продължат на техническо равнище.

По-рано много от участниците в извънредната среща на еврогрупата при пристигането си заявиха пред репортери, че е малко вероятно днес да бъде взето решение за Гърция.

"Ще бъда много изненадан, ако успеем да постигнем компромис днес", каза финансовият министър на Финландия Александър Стуб.

"Преговорите продължават, постигнат е напредък, но още няма споразумение. Ние сега смятаме да дадем информация за техния ход на министрите на финансите на еврозоната, а след това се върнем на масата за преговори. Очаквам дълга работна нощ", каза от своя страна еврокомисарят по въпросите на еврото и на социалния диалог Валдис Домбровскис.

В понеделник в Брюксел се проведе извънредна среща на върха на еврозоната, която не доведе до споразумение между Гърция и нейните международни кредитори, но позволи да бъде направена още една стъпка в посока компромис. Сега споразумение се очаква до края на седмицата. Договореност може да бъде постигната на планираната среща на върха на държавните и правителствени ръководители на ЕС на 25-26 юни в Брюксел. В същото време ако до 30 юни не бъде постигнато споразумение, Гърция изпада в неизпълнение на задълженията си по заема от МВФ и я очаква възможно излизане от еврозоната.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.