Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
НАТО повишава готовността на силите си
24 Юни 2015
Решихме да повишим готовността на нашите сили. Приветствам решението на САЩ да позиционират оборудване. Това е за защита, обяви генералният секретар на НАТО Столтенберг

В Брюксел започна срещата на министрите на отбраната от НАТО. Една от темите за обсъждане е разполагането на военна техника в Източна Европа, в страните България, Румъния, Полша и трите балтийски републики.

В началото генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посочи, че решението е взето в отговор на руските действия, но е за защита.

Решихме да повишим готовността на нашите сили. Приветствам решението на САЩ да позиционират оборудване и да предоставят ключови способности. Това е за защита, това е разумно и е необходимият отговор на онова, което виждаме от страна на Русия от много време насам. От години Русия инвестира интензивно в отбрана, увеличиха разходите, а членовете на НАТО намалиха своите. Русия направи и много учения, които послужиха като прикритие, като анексирането на Крим. Виждаме и ядрената риторика, затова отговаряме по отговорен и защитен начин. Няма противоречие между диалога, който искаме да водим, и засилването на защитата.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.