Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гърция и кредиторитe подписват до края на седмицата
23 Юни 2015
Това, което предложихме на Гърция, са 35 млрд. евро кредити до 2020 г., заяви председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер

Окончателно съглашение между Гърция и кредиторите ще бъде постигнато до края на седмицата, заяви председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. "Убеден съм, че ще постигнем съглашение до края на настоящата седмица. Не можем да си позволим – както се казва на футболен език – повече да бавим топката", заяви Юнкер на брифинг в Брюксел.

"Еврокомисията не възнамерява на този етап да обсъжда въпроса за отписване на дълговете на Гърция", подчерта Юнкер в отговор на журналистическо питане. "Това, което предложихме на Гърция, са 35 млрд. евро кредити до 2020 г., като 1 млрд. страната ще получи до края на 2015 г."

"Средствата са не само за консолидиране на бюджета, това са пари за реалната икономика. Искаме ръст в разкриването на работни места в Гърция, искаме населението да има вяра в бъдещето", отбеляза Юнкер, който обаче не уточни кои ще са източниците на 30-милиардния кредит. /БГНЕС


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.