Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гърците тръпнат в очакване
22 Юни 2015
До този момент кореспондентите на гръцките медии от Брюксел предават за положителна реакция по последните гръцки предложения за реформи

Гърците са в очакване на положително решение от преговорите на гръцкия премиер Алексис Ципрас с европейските лидери. Подготвят се нови демонстрации в защита на правителството.

До този момент кореспондентите на гръцките медии от Брюксел предават за положителна реакция по последните гръцки предложения за реформи.

Хиляди гърци участваха в първата демонстрация в подкрепа на политиката на правителството по отношение на кредиторите и мерките, които премиерът Ципрас предлага.

Финансовият министър Янис Варуфакис заяви с оптимизъм: Готови сме за споразумение.

Днес се подготвя нова демонстрация по време на срещата на гръцкия премиер с европейските лидери. Призивът е "Оставаме в Европа с цената на всичко“.

И днес много гърци продължават да теглят парите си от банките. Управителят на Гръцката национална банка предупреди, че ако днес не се постигне поне сигнал за споразумение, ситуацията ще стане трудна, но не и необратима.

Министърът по защита на гражданите Панусис заяви, че са въведени извънредни мерки по охрана на обществени сгради и дипломатическите мисии на европейските страни, за да се овладее недоволството на гърците, ако страната достигне до фалит.

Министърът на отбраната и лидер на "Независими гърци" Паниос Каменос предупреди премиера Ципрас, че депутатите от партията няма да подкрепят мерки по увеличаване на ДДС в туризма, което ще доведе до оставка на правителството.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.