Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гръцките банки може да не отворят в понеделник
19 Юни 2015
На този етап финансовите институции в Гърция "могат да бъдат принудени" да останат затворени и в понеделник, предупреждава Европейската централна банка

Европейската централна банка (ЕЦБ) не изключва гръцките банки да останат затворени и в понеделник", пише британският вестник "Таймс". На този етап финансовите институции в Гърция "могат да бъдат принудени" да останат затворени и в понеделник, след като вчерашната среща на Еврогрупата приключи безуспешно, а гръцките инвеститори се оттеглят с големи суми в брой.

По време на преговорите при закрити врати, ЕЦБ отбеляза, че "гръцките банки може да бъдат принудени да останат затворени в понеделник". Само за три седмици от началото на седмицата до сряда от гръцките банки са били изтеглени 2 млрд. евро. Туристите, пътуващи в страната са предупредени за необходимостта да имат пари за спешни случаи, се казва в статията на "Таймс".

Възможността за предоставяне на спешна финансова помощ на Централната банка на Гърция ще бъде обсъдена от телеконференция, информира Ройтерс. Участниците на втората в последните дни спешна среща за Гърция ще обсъдят възможността за предоставяне допълнителна ликвидност на гръцките банки.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.