Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Терор в църква в САЩ - 9 загинали
18 Юни 2015
Вечерта в църквата влязъл мъж, който открил безразборна стрелба

Около 21:00 часа местно време в църква в американския град Чарлстън, щата Южна Каролина, посещавана предимно от афро-американци, е влязъл бял мъж, който открил безразборна стрелба. От полицията потвърдиха, че стрелецът е 21-годишен, но не разкриха името му.

Стрелбата, извършена в църква в американския град Чарлстън, щата Южна Каролина, ще бъде разследвана като престъпление от омраза, заяви кметът на града Джоузеф Райли.

Според полицията и последната информация, появила се в американските медии, осем души са загинали на място в църквата, а друг е починал в болница. Стрелецът е 21-годишен мъж, проникнал в църква, посещавана предимно от афро-американци. В момента извършителят се издирва.

Малко след инцидента всички пътища, водещи към църквата бяха затворени. Длъжностни лица от полицията заявиха, че има опасност от експлозия на бомба. Както стана известно по-късно, взривно устройство не е намерено. В момента на мястото на инцидента има десетки полицаи, пожарникари и линейки.

Бившият губернатор на американския щат Флорида, Джеб Буш, който по-рано тази седмица се присъедини към президентската надпревара в САЩ, отмени планираното си посещение си в Чарлстън.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.