Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Атмосферата между Гърция и кредиторите се нажежава
17 Юни 2015
Председателят на Европейската комисия обвини гръцкото правителство, че заблуждава избирателите си за предложенията на кредиторите

Словесните престрелки между Гърция и кредиторите се ожесточиха по-малко от две седмици до изтичането на срока на страната да се издължи на Международния валутен фонд. Председателят на Европейската комисия обвини гръцкото правителство, че заблуждава избирателите си за предложенията на кредиторите.

Не искам – и премиерът знае това много добре – увеличение на ДДС върху медикаментите и електричеството. Това би било грешка. Дебатът във и извън Гърция ще бъде много по-лесен, ако гръцкото правителство тълкува точно предложенията на Еврокомисията, заяви Жан-Клод Юнкер на пресконференция по повод буксуващите преговори за уреждане на гръцкия дълг.

Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис отговори на обвинението с думите, че Юнкер или не е чел предложението, което е връчил на гръцката страна, или паметта му изневерява.

На фона на тези пререкания не е ясно дали лидерите на гръцкото правителство и Еврокомисията ще се срещнат утре, както бе анонсирано. След четири месеца преговори разногласията все още покриват широк спектър от проблеми – размера на първичния излишък в гръцкия бюджет, данъците, пенсионната система и колективното договаряне.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.