Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Търпението към Гърция свършва
15 Юни 2015
ЕС иска да помогне на Гърция да остане в зоната на еврото. Ала не само времето изтича, но и навсякъде в Европа започват да губят търпение

Вицеканцлерът на Германия Зигмар Габриел предупреди Гърция, че Европа е на път да загуби търпение, докато Гърция се мъчи да изтръгне споразумение с кредиторите, за да избегне дефолт по плащанията, съобщава АФП.

Ние искаме да помогнем на Гърция да остане в зоната на еврото. Ала не само времето изтича, но и навсякъде в Европа започват да губят търпение, пише Зигмар Габриел в коментар, който предстои да излезе във в. "Билд". В цяла Европа расте усещането, че трябва да се сложи край на това, отбелязва гневно той.

Острият тон на предупреждението е необичаен за Зигмар Габриел, който е водач на социалдемократите в коалиционното правителство на Ангела Меркал. Като министър на икономиката той критикува начина, по който Гърция преговаря, предупреждавайки, че Германия, смятана за главния кредитор на Европа, може да спре да подкрепя Атина.

Всички предполагаеми "последни опити" да се постигне споразумение започват да правят за посмешище целия преговорен процес, пише той в статия, която ще бъде публикувана в понеделник.

Все повече хора смятат, че гръцкото правителство ги води за носа, добавя Габриел. Ако скоро не бъде сключено споразумение много хора в Европа ще загубят търпения. Хазартните теоретици на гръцкото правителство залагат бъдещето на страната. А и на Европа също, предупреждава той в заключение.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.