Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ватикана с нов трибунал, разглеждащ случаите на сексуални злоупотреби с деца
11 Юни 2015
В изявление на Ватикана вчера беше посочено, че отделът ще е към Конгрегацията по въпросите на вероучението и ще съди епископи за престъпленията

Папа Франциск одобри създаването на трибунал във Ватикана, който да съди епископи, обвинени в прикриване или непредприемане на действия за предотвратяване на сексуални злоупотреби с деца.

В изявление на Ватикана вчера беше посочено, че отделът ще е към Конгрегацията по въпросите на вероучението и ще съди епископи за престъпления, свързани със злоупотреби по служба, когато става дума за малтретиране на непълнолетни.

Говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди посочи: Новото е, че вече има конкретна процедура по тези въпроси, която е свързана със злоупотреби по служба на епископите. Досега не разполагахме с такава стандартна и ясна процедура.

Организации на жертвите на издевателства от години призовават Ватикана да установи ясни процедури за по-голяма отчетност на епископите за злоупотреби, дори те да не са пряко отговорни за тях. Миналата година ООН и редица правозащитни организации остро разкритикуваха Ватикана, че не взема по-строги мерки срещу престъпленията.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.