Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Арестуваха високопоставени чиновници на ФИФА в Цюрих
27 Май 2015
По първоначални информации става въпрос за акция срещу корупционни схеми във футболната централа

Швейцарската полиция арестува няколко членове на Международната футболна федерация - ФИФА, които ще бъдат екстрадирани в САЩ, където ще отговарят пред американските власти по обвинения в корупция. Те са заподозрeни в получаване на подкупи на обща сума от няколко милиона долара от началото на 90-те години на миналия век досега.  Шестимата са задържани рано тази сутрин при акция в хотела в Цюрих, където в петък ще се състои изборния Конгрес на ФИФА.

Имената на арестуваните не се съобщават официално, но според информации сред задържаните са Едуардо Ли, президент на футболната федерация на Коста Рика, Джефри Уеб, президент на футболната асоциация на Каймановите острови и вицепрезидент на ФИФА, Еухенио Фигередо от Уругвай, вицепрезидент на ФИФА и бивш президент на футболната асоциация на Южна Америка, както и Джак Уорнър, президент на Карибския футболен съюз и бивш вицепрезидент на ФИФА.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.