Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЕК одобри Програмата за развитие на селските райони до 2020-а година
20 Май 2015
Общият бюджет е 2,9 милиарда евро, като от тях 2,3 милиарда са европейски средства

С официално писмо Европейската комисия (ЕК) е уведомила страната ни, че одобрява Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 година. Общият бюджет е 2,9 милиарда евро, като от тях 2,3 милиарда са европейски средства.

Подкрепа за бизнеса в земеделието. Ще бъдат предоставени 1,111 милиард евро за инвестиции в околна среда, включително и биопроизводство - 919 милиона евро и 750 милиона евро ще бъдат възможни да подкрепят развитие на публичната инфраструктура и по подхода "Лидер", каза министърът на земеделието Десислава Танева.

Министър Танева заяви, че държавата вече е в готовност да започне изпълнението. Част от мерките са отворени за кандидатстване, изключително голям е интересът по мярката за инвестиции в земеделски стопанства:

Този прием приключва на 8-и юни. Интересът е изключително голям. Вече заявената подкрепа е значително над бюджета, в който се отвори мярката, което означава, че ще има класиране на проектите и разбира се ще има бенефициенти, на които няма да има как да се одобрят заявленията. До края на годината планираме да отворим още и мярка 4.2 за преработвателите на земеделска и селскостопанска продукция и втори прием на мярка 4.1 в късна есен, когато следва да е възможно и инвестирането в хидромелиоративна инфраструктура.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.