Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ислямска държава продължава да настъпва в Сирия
20 Май 2015
След интензивни боеве бунтовниците са взели под контрол сграда на сирийските сили за сигурност и контролен пункт в северните покрайнини на град Палмира

Джихадисти от организацията "Ислямска държава" навлязоха в северните покрайнини на древния сирийски град Палмира, съобщи АФП. След интензивни боеве бунтовниците са взели под контрол сграда на сирийските сили за сигурност и контролен пункт, потвърди Рами Абдел Рахман от Сирийския център за наблюдение на правата на човека. Около една трета от града вече е в ръцете на джихадистите, съобщи още Рахман.

Настъплението на "Ислямска държава" последва интензивни сблъсъци със силите за сигурност в северните и източните покрайнини на Палмира. В събота джихадистите завзеха по-голямата част от северната част на града, но бяха изтласкани от сирийската армия ден по-късно.

Офанзивата на "Ислямска държава" срещу Палмира, който е в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство, започна на 13 май. Над 350 души досега са загинали в боевете.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.