Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЕК предлага квоти за разпределение на имигрантите в ЕС
13 Май 2015
По данни на Евростат миналата година броят на потърсилите убежище в ЕС е достигнал 185 хил. души. От 2008 година насам Съюзът е дал убежище на 750 хиляди имигранти

Европейската комисия ще предложи в сряда да бъдат въведени квоти за разпределение на имигрантите, влезли в Евросъюза. Квотите ще бъдат според числеността на населението и брутния вътрешен продукт на страните от ЕС, което би означавало най-богатите да приемат най-много имигранти. Вече стана ясно, че от правна гледна точка Великобритания, Ирландия и Дания имат правото да не участват в това.

Приемането на плана е под сериозен въпрос, защото той среща неодобрението на някои еврокомисари, както и на най-многочислената група в Европарламента – на Европейската народна партия.

По данни на Евростат миналата година броят на потърсилите убежище в ЕС е достигнал 185 хил. души. От 2008 година насам Съюзът е дал убежище на 750 хиляди имигранти.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.