Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
7,3 по Рихтер в Непал
12 Май 2015
Най-малко 24 души са загинали и поне хиляда са ранени

Най-малко 24 души загинаха и близо хиляда бяха ранени при земетресение с магнитуд 7,3 по Рихтер в Непал. Четирима са загинали в съседна Индия.

Епицентърът на труса е бил на 76 км източно от столицата Катманду, недалеч от град Намче Базар, на дълбочина 18,5 км, съобщи Американският геофизичен институт. Минути след труса са регистрирани два вторични труса със сила съответно 5,6 и 6,3 по Рихтер. Земетресението е усетено в индийската столица Делхи. Има разрушения и в Тибет.

Съобщава се за разрушения най-вече в непалския град Чаутара, източно от столицата Катманду. Най-малко четирима души са загинали под развалините. 12 души са ранени.

Трима души са загинали при срутване на къщи и в столицата Катманду, където жителите излязоха панически от домовете си. Властите затвориха международното летище в града от съображения за сигурност.

Недалеч от епицентъра е разположен базовият лагер на връх Еверест, от който бяха евакуирани всички алпинисти след опустошителното земетресение на 25-и април с магнитуд 7,9 по Рихтер.

В Катманду продължава разчистването на развалините от катастрофалния трус миналия месец, при който загинаха над 8 хиляди души. Близо 18 хиляди души бяха ранени.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.