Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Българско хоро се ви на централния площад в Брюксел
25 Април 2015
Хорото поведе българският еврокомисар Кристалина Георгиева
За трета поредна година голямо българско хоро събра хиляди на централния площад "Гран плас" в Брюксел. Организира го отново българският еврокомисар Кристалина Георгиева, която иска да покаже с тази традиционна проява силата и красотата на националните ни традиции. Облечена в национална носия, комисар Георгиева поведе хорото с българския национален флаг в ръка. Минути преди началото на хорото, тя се обърна към събралото се множество:

Добър ден на всички! Добре дошли! Това е третата година, в която празнуваме балканските народи тук, на "Гранд плас“. Искам да чуя гласа на българите. Тук ли сте? Под съпровода на гайдите, гъдулките и тъпаните на ансамбъл "Ботевград" голямото хоро буквално завладя един от най-посещаваните и най-снимани площади в света.  Преди 10 години на тази дата подписахме Договора за присъединяване към Европейския съюз. Ние сме тук, ние сме силни, ние сме заедно, каза Георгиева.

Хорото събра наши сънародници от различни европейски страни. Привлече и много жители и гости на Брюксел. Въпреки дъжда, който и тази година не пропусна да се включи в танците: Въобще не ни притеснява дъжда. Когато българина реши да направи нещо, нищо не може да го спре, нищо не може да му попречи, допълни още тя.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.