Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Продължава издирването на оцелели от потъналия кораб в Средиземно море
20 Април 2015
На борда са се намирали между 500 и 700 бежанци и ако това се потвърди, това ще бъде една от най-големите морски катастрофи

Италианската брегова охрана продължава спасителната операция в Средиземно море, където потъна кораб с близо 700 бежанци. Това стана на 200 километра южно от италианския остров Лампедуза. Операцията все още е за спасяване, но с времето ще стане само за издирване на тела, обясни говорителят на Международната организация по миграцията Флавио ди Джакомо:
 
Досега са спасени 49 оцелели, извадени са и 23 трупа. Трудно е да се спасят всички хора, защото корабът просто е потънал. На борда са се намирали между 500 и 700 бежанци и ако това се потвърди, това ще бъде една от най-големите морски катастрофи, заяви ди Джакомо.

На същото мнение е и Уилям Спиндлър, говорител на Върховния комисар на ООН за бежанците:
 
Има опасения, че са загинали около 700 души. Провежда се голяма издирвателна операция с участието на кораби и самолети за намиране на още оцелели. Възможно е това да се окаже най-голямата трагедия, по отношение на броя на загиналите, при един единствен инцидент. 

Според Марк Микалеф - журналист от вестик "Таймс ъв Малта", подобни инциденти "съвсем не са редки".

Виждали сме този сценарий, когато един кораб се преобръща точно в момента, когато ще го спасяват. Търговските кораби, които не са оборудвани за целта, се натоварват с работа, за която не са пригодени.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.