Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Безредици в центъра на Атина
8 Април 2015
Полицията бе принудена да използва сълзотворен газ срещу анархисти

Анархисти предизвикаха безредици в центъра на Атина, а полицията бе принудена да използва сълзотворен газ срещу тях, съобщи РИА Новости.

Във вторник вечерта около 400 анархисти, предимно студенти, тръгнаха от района на Атинския университет към парламента. Анархистите изписаха стените на сградите край парламента и около паметника на Незнайния воин с призиви за закриване на затвора със строг режим. Участниците в протеста също призоваха за освобождаване на терориста от групировка "17 ноември" Савас Ксирос, за отмяна на закона за борба с тероризма, изразиха подкрепа за политическите затворници.

Група от 50-70 души се насочиха към квартал Екзархия, където започнаха да издигат барикади по улиците в непосредствена близост до Политехническия университет, да палят кофи за боклук и автомобили. Изгоряха четири автомобила.

По полицията бяха хвърляни камъни и коктейли Молотов. Служителите на реда използваха срещу демонстрантите газ и шокови гранати. Конфронтацията в квартал Екзархия, където се намират седалищата на някои анархистки групировки, продължава.

Сълзотворен газ и шокови гранати срещу демонстрантите се използват за пръв път от идването на власт на СИРИЗА.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.