Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Най-богатият румънец влиза в затвора
3 Април 2015
Той бе осъден на 2,5 години затвор за незаконно финансиране на президентската предизборна кампания от 2009г.

Най-богатият човек в Румъния Йоан Никулае бе осъден на 2,5 години затвор за незаконно финансиране на президентската предизборна кампания от 2009 година, предаде Франс прес. Апелативният съд в Букурещ осъди по същото дело и бивш представител на управляващата Социалдемократическа партия и още двама бизнесмени, съобщи Медиафакс.

Никулае бе оневинен на първа инстанция, но вече няма възможност за обжалване и сегашното решение на съда е окончателно.

Според обвинението бившият шеф на Социалдемократическата партия в източния град Браила Георге Бунеа Станку е използвал влиянието си, за да получи 1 милион евро от Никулае за незаконно финансиране на предизборната кампания на кандидата на социалдемократите за президент през 2009 година Мирча Джоана. Парите трябвало да се прехвърлят косвено чрез плащания на участващи в кампанията фирми. В крайна сметка общо 150 000 евро са били платени от Никулае, чието състояние е оценено на 1
милиард евро.

Собственикът на селскостопанската компания "Интерагро" поискал в замяна в министерството на икономиката да се назначат хора, които биха помогнали на бизнеса му, в случай на победа на Джоана. Изборите обаче бяха спечелени от Траян Бъсеску.

60-годишният Никулае е замесен и в скандал с доставки на държавен природен газ на частни фирми на цени, по-ниски от пазарните.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Ivan
03 Apr, 2015 | 19:40

Evala


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.