Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Единият от пилотите на разбилия се Еърбъс А320 не е бил в кабината
26 Март 2015
Мъжът първоначално леко чука на вратата, но не получава отговор. След това чука по-силно, но също няма отговор - започва да думка по вратата

Един от пилотите на пътническия самолет Еърбъс А320 на авиокомпанията за нискотарифни превози "Джърман уингс" / Germanwings/ преди падането в югоизточна Франция е бил извън пилотската кабина и не е могъл да се върне в нея.

Това пише в статия, публикувана в електронната версия на американския вестник "Ню Йорк Таймс". Според източник на изданието от екипа следователи, разследващи катастрофата, за това свидетелстват записите в откритата черна кутия. "Мъжът първоначално леко чука на вратата, но не получава отговор", казва следователят, пожелал анонимност. След това той чука по-силно, но също няма отговор. Чува се как думка по вратата", подчертава той.

"В началото на полета се чуваше екипажът да говори нормално, след това се чува звука от преместване назад на пилотската седалка, врата, която се отваря и затваря след това. Чува се как се чука на вратата и после няма разговор до момента на удара", посочва източникът, който се е запознал със записите, потвърждаващи информацията на американския ежедневник "Ню Йорк Таймс".

По време на разговорите си двамата пилоти са говорели на немски. В края на полета зазвучава аларма, показваща, че земята е близо. Не става ясно дали пилотът или помощник пилотът напуска кабината. Източник, близък до разследването заяви, че вторият пилот е отскоро в авиокомпанията "Джърмън уингс", която е подразделение на "Луфтханза".

Той е започнал работа там през 2013 г като има в актива си няколкостотин летателни часа. Националността му не се уточнява в тази информация, която идва след прослушването на черната кутия, регистрираща звуците в пилотската кабина.

Пътническият самолет Еърбъс А320, изпълняващ полет от Барселона до Дюселдорф, който на 24 март падна на територията на Франция. На борда се намираха 150 човека - 144 пътници и 8-членен екипаж.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.