Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Boeing 737 се отърва на косъм от катастрофа
25 Март 2015
Екипажът е съобщил, че един от двигателите е отказал и поради това е било поискано спешно приземяване

Самолет Boeing 737 на руската компания UTair със 78 пасажери и екипаж на борда е поискал спешно приземяване на основното летище на Санкт Петербург – "Пулково".

Според източник от руската авиационна индустрия самолетът е успял да кацне благополучно на летище "Пулково" към 11:25 ч. наше време, след като неговият екипаж е съобщил, че един от двигателите е отказал и поради това е било поискано спешно приземяване.

От руското министерство за спешни ситуации заявиха, че на този етап не могат да коментират информацията.

Руската въздухоплавателна компания UTair обаче потвърди, че самолет на компанията от модела Boeign 737 е поискал спешно приземяване на летището на втория по големина град в Русия и заяви: Самолетът успя да се приземи благополучно, като няма ранени пътници.

Компанията UTair е третата по големина въздухоплавателна компания в Русия и е притежание на пенсионния фонд на петролната компания "Сургутнефтгаз". Само през 2014-а година тя превози 11,2 милиона пътници, бележейки ръст със 7% спрямо предходната година.

Икономическата криза в Русия засегна доста тежко и компанията "Сургутнефтгаз", чийто пенсионен фонд притежава повече от 60% от UTair. В края на миналата година редица нейни кредитори предявиха искове за неплатени дългове и за неизпълнение на седем емисии облигации на стойност около 10 млрд. рубли.

Това принуди фирмата да поиска държавни гаранции, за да помогне за преструктуриране на дълга си, който възлиза на около 168 млрд. рубли (около 2,95 млрд. долара), в това число лизингови задължения за въздухоплавателната компания UTair в размер на 85,2 млрд. рубли.

Този въздухоплавателен инцидент става само ден след тежката катастрофа във френските Алпи на самолет Airbus 320 на немската компания Germanwings, при която загинаха всички 150 души на борда.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.