Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нападнаха посланика на САЩ в Южна Корея
5 Март 2015
Мъж със скрит в дясната ръка бръснач нападнал Липерт, докато той присъствал на официално събитие в центъра на Сеул

Посланикът на САЩ в Южна Корея Марк Липерт е бил ранен при нападение с бръснач в четвъртък в Сеул. Местна телевизия съобщи, че мъж със скрит в дясната ръка бръснач нападнал Липерт, докато той присъствал на официално събитие в центъра на Сеул. Нападателят, който бил незабавно задържан, скандирал лозунг срещу войната и замахнал срещу посланика. Телевизията показа кадри на окървавения посланик малко след нападението. Дипломатът е бил незабавно откаран в болница, където му е оказана помощ.

Държавният департамент на САЩ съобщи, че посланикът на страната в Южна Корея Марк Липерт е бил ранен при нападение по време на сутрешна реч в Сеул, но раните му не са животозастрашаващи.
 
„Ние остро осъждаме този акт на насилие“, каза говорителката на Държавния департамент Мари Харф.
Президентът Барак Обама се е обадил по телефона на американския посланик в Сеул, за да му пожелае бързо възстановяване.
 
„Президентът се обади на американския посланик в Република Корея, Марк Липерт, че мисли и се моли за него и неговата съпруга Робин, и да му пожелае бързо възстановяване“, каза говорителка на Белия дом.
 
Президентът на Южна Корея Пак Кън Хе осъди нападението срещу посланик Марк Липерт. По думите й, това е опит за удар по военния алианс между Сеул и Вашингтон, предаде AFP.
 
„Инцидентът е неприемлив, защото той е не само физическо нападение над посланик Липерт , но и срещу алианса Южна Корея- САЩ“, заявява държавният глава.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.