Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Десетки хиляди на траурно шествие за Борис Немцов в Москва
2 Март 2015
Москва не помни подобно грандиозно шествие от 20 години насам
Десетки хиляди души участваха вчера в траурно шествие в центъра на Москва в памет на убития опозиционен политик Борис Немцов. Опозиционната проява завърши без инциденти. 

Москва не помни подобно грандиозно шествие от 20 години насам. По данни на организатори в него са участвали над 50 хиляди души, докато полицията преброи по-малко от 20 хиляди. Траурното шествие продължи над три часа, като хората чакаха търпеливо повече от един час, за да преминат през рамките на металодетекторите. Колоната, която се разтегли на два километра, беше предвождана от плакат, на който пише "Героите не умират, тези куршуми бяха за всички нас". Хората с цветя в ръце носеха портрети на Борис Немцов и развяваха руското национално знаме с траурна лента върху него. Бавно и мълчаливо те преминаваха край мястото на Големия Москворецки мост край Кремъл, където в нощна на петък срещу събота беше разстрелян Борис Немцов. Почти нямаше скандиране на лозунги освен традиционните "Русия ще бъде свободна" и "Русия без Путин". Можеха да се видят и плакати, на които пише "Пропагандата убива", "Не на войната", "Спрете украинската авантюра", "Аз съм Борис". 

Траурното шествие премина достойно, каза лидерът на партия "Яблоко" Сергей Митрохин. 

Хората не само отдадоха своята почит към Борис Немцов, но те изразиха своето несъгласие, своя гняв във връзка с неговото убийство и политиката на държавата, която раздухва агресия. Резултатът от тази политика е това убийство, подчерта Митрохин. 

Участниците в траурния марш коментираха дали събитието ще промени политиката на Русия спрямо Украйна: 

Струва ми се, че основната цел днес е да почетем паметта му. Мисля, че ако има достатъчно масови опозиционни акции, нещо може да се промени към по-добро в политиката на страната, заяви един от участниците в събитието. 

Междувременно Следственият комитет обеща награда от 3 милиона рубли или повече от 44 хиляди евро за информация, която може да помогне да бъдат открити убийците на Борис Немцов. С помощта на свидетели на престъплението вече е направен фоторобот на предполагаемия убиец, който е успял да избяга с автомобил лада с осетински номера.  


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

FAKT
02 Mar, 2015 | 21:26

СТРАХА ОТ АРХИПЕЛАГ-ГУЛАГ Е ОГРОМЕН, ЗАТОВА ТРАУРНИТЕ ШЕСТВИЯ И МИТИНГИ СА ТОЛКОВА МАЛОБРОЙНИ ЗА РАЗМЕРИТЕ НА НЕОБЯТНА РУСИЯ . . .


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.