Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мъж в Чехия изтрещя - уби 8 човека в ресторант
25 Февруари 2015
60-годишният нападател също е загинал. Той е имал психически проблеми и е действал самостоятелно

Осем души и нападателят загинаха при стрелбата в ресторант в чешкия Ухерски Брод, югоизточно от Бърно и недалече от границата. Не става въпрос за терористичен акт, потвърди пред медиите чешкият вътрешен министър Милан Хованец. Той и президентът на полицията Томаш Тухи пристигнаха на мястото на трагедията. Шокиран от трагедията беше премиерът Бохуслав Соботка, който е на визита в Южна Корея. Той и много политици изразиха своите съболезнования към семействата и близките на загиналите.

Стрелецът е бил на 62 години и без криминално минало. Официалните власти избягваха въпроса и спекулациите за душевното му състояние. Мотивите се разследват, но явно става въпрос за комбинация от лични причини. Според психолози действията му са били дълго планирани.

Това е наистина голяма трагедия, заяви началникът на чешката полиция Томаш Тухи и допълни, че на място има местни и специални полицейски части от Южноморавския край. Той не съобщи повече подробности заради разследването, което ще продължи още няколко часа, по думите му, до сутринта.

Стрелецът е имал разрешително за оръжие, поясни вътрешният министър Милан Хованец. Не стана ясно дали е използвал това, за което е имал разрешителното.

Мъжът е влязъл в ресторант „Дружба” и е започнал да стреля безразборно, разказват свидетели. Сред загиналите е една жена, друга е била откарана в тежко състояние в болницата. Три от осемте жертви са били идентифицирани. Мъжът сам се е застрелял, обяви кметът на Ухерски Брод Патрик Кунчар.

Той е звънял в 12,56 ч на специализираната рубрика за криминални новини в чешката телевизия "Прима". Разговорът с редактора Павел Лебдушка е продължил близо четири минути, като е поискал да бъде изпратен телевизионен екип в Ухерски Брод. Мъжът не е съобщил името си, но е казал че е бил тормозен, както и че е въоръжен. За разговора е била информирана полицията.

Часове след голямата трагедия беше възобновен и железопътният транспорт в района.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.