Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ако Русия не спазва договореностите от Минск - по-големи санкции
13 Февруари 2015
Ако примирието се спазва, санкциите постепенно ще бъдат премахнати, каза Оланд

Лидерите на страните от "нормандската четворка" ще обсъдят следващата седмица по телефона началото на изпълнението на договореностите за прекратяване на огъня в Украйна. Това заяви френският президент Франсоа Оланд, цитиран от агенция ТАСС. Той потвърди, че ако договореното спиране на огъня не бъде спазвано, на дневен ред отново ще бъде налагането на още санкции на Русия.

Ако примирието се спазва, санкциите постепенно ще бъдат премахнати, каза Оланд.

Германският канцлер Ангела Меркел също коментира, че ако Русия не приложи изцяло новите договорености от Минск, ще получи нови санкции.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че допълнителните индивидуални санкции, за които вече беше решено да влязат в сила в понеделник, няма да се отлагат:

Ние сме сигурни, че натискът от наша страна може да окуражи Русия да приложи това второ споразумение от Минск, това са нашите надежди. Много сме предпазливи, обаче заради лошия си опит с първите договорености от Минск. Доверието ни в добрата воля на президента Владимир Путин е ограничено, затова  трябва да се придържаме към решението си за санкциите, каза Туск.

Допълнителните санкции предвиждат към списъка за замразяване на активи и забрана за пътуване в Европа да бъдат добавени още 19 души и 9 организации.

Въпреки новото мирно споразумение обаче осем украински военнослужещи и трима цивилни са убити през последното денонощие в Източна Украйна. Това показват предварителни данни на Киев и на отцепническите власти. Военният говорител на сепаратистите в Донецк Едуард Басурин пък твърди, че украинските въоръжени сили са дали 42 жертви, а 30 техни бойци са ранени.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.