Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Оланд и Меркел представят пред Путин план за постигане на мир в Източна Украйна
6 Февруари 2015
Вчера Оланд и Меркел бяха в Киев, където запознаха с плана си и президента на Украйна Петро Порошенко

Президентът на Франция Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел пристигат в Москва, където ще представят пред руския държавен глава Владимир Путин план за постигане на мир в Източна Украйна, съобщава БНР.

Вчера Оланд и Меркел бяха в Киев, където запознаха с плана си и президента на Украйна Петро Порошенко, който заяви, че планът дава надежда за постигането на примирие. Преди посещението си в Киев, Оланд каза, че новите мирни предложения се основават на териториалната цялост на Украйна и са приемливи за всички. Руските медии коментират, че планът предвижда автономия на Донецка и Луганска област и нова демаркационна линия, като се отчита настъплението на бунтовниците от септември насам.

Държавният секретар на Съединените щати Джон Кери, който също бе в украинската столица, каза, че Вашингтон е за дипломатическо решение на конфликта, но няма да си затваря очите пред руската агресия. Москва е обвинявана, че въоръжава проруските бунтовници – нещо, което тя категорично отрича. Русия също така отхвърля твърденията на киевските власти и Запада за наличието на редовна руска армия в Източна Украйна, която се бие на страната на бунтовниците в Донецка и Луганска област.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

slovenian
07 Feb, 2015 | 17:00

sled cionistkia prevrat na chujdata agentura prez 2014 a imame 2 ukraini. purvata se upravljava ot aentite arseni jkovniuk i valcman/poroshenko/ tejko i gorko na ukrainskia narod.Bog da pomaga....


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.