Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ликвидараха нападателите на "Шарли ебдо"
9 Януари 2015
Те бяха убити, след като тежковъоръжени френски командоси влязоха в малката печатнa фирма в град Дамартен-ан-Гоел
Убити са двамата братя, Шариф и Саид Куаши, заподозрени за нападението срещу "Шарли ебдо". Те бяха убити, след като тежковъоръжени френски командоси влязоха в малката печатнa фирма в град Дамартен-ан-Гоел, североизточно от Париж, където братята се бяха укрили. Самоличността и на двамата е потвърдена. Те са загинали, след като излезли от укритието си и започнали да стрелят по служителите на силите на реда, които са реагирали. 

Заложникът на атентаторите беше освободен и се намира в безопасност. 

При проведена в Париж полицейска акция е убит и нападателят Амеди Кулибали, държал няколко души като заложници. Загинали са най-малко трима от заложниците, а други четирима са ранени с опасност за живота. Тази равносметка обаче не е окончателна, тъй като екипи на спешна помощ все още се намират в сградата. По-рано беше съобщено, че някои от заложниците са освободени. Стрелбата в Париж също е била много ожесточена. Вече беше потвърдено, че нападателят там е същият, който вчера откри стрелба в южните покрайнини на Париж и уби полицайка. Засега не е ясно дали жертвите са починали при операцията по освобождаване на заложниците или по-рано. Не е известно и дали сред загиналите е жената, помагала на извършителя Амеди Кулибали.

"Оставаме мобилизирани за сигурността на цялата национална територия. Случилите се събития показаха пред какво предизвикателство сме изправени и на какво са способни терористите", заяви френският вътрешен министър Бернар Казньов, излизайки от мястото на нападението в Париж. Той не съобщи никакви данни за точния брой на жертви и пострадалите.

Тримата екстремисти са свързани, действията им са били премислени и координирани и те имат общо радикално минало.

Според някои източници, при двете полицейски операции са били ранени общо трима души от спецслужбите. Животът им е вън от опасност.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.