Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Арестуваха български терорист в Йемен
3 Януари 2015
Това обяви агенция "Ройтерс". Българските власти към момента не потвърждават информацията
Български гражданин е арестуван в Йемен, заедно с още двама души по подозрения в тероризъм, твърди агенция "Ройтерс" като се позовава на Министерството на вътрешните работи на Йемен. Българските власти към момента не потвърждават информацията. От ведомството заявиха за "Хоризонт", че проверяват случая. Към момента България има само един временно управляващ посолството ни в столицата Сана.

При полицейска операция са арестувани трима души на възраст от 22 до 48 години, като у единия са открити агитационни материали на терористичната мрежа "Ал Кайда", пише в съобщение на йеменското Министерство на вътрешните работи, цитирано от "Ройтерс". Съобщава се още, че са заловени вчера благодарение на сътрудничеството на йеменските Народни комитети, създадени след Арабската пролет в страната от племенни шиитски доброволци за опазване на сигурността. 

В него се казва още, че арестуваните са граждани на Белгия, България и Сомалия.

Поради постоянните размирици между племенни групировки и фракции на "Ал Кайда" Йемен е обявена от България като дестинация, до която не е препоръчително да се пътува. Няма точни данни за присъствието на български граждани в Йемен.

Въпреки неколкократните нападения срещу наши дипломати и дори опит за отвличане на посланика преди две години, България все още поддържа посолството си в Сана. Дори наскоро подписа Меморандум за разбирателство между министерствата на отбраната за военно сътрудничество в сферата на сигурността и борбата с тероризма.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.