Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха останките от изчезналия самолет
30 Декември 2014
Това потвърди изпълнителният директор на авиокомпания "Еър Ейша"
Откритите останки в Яванско море са от изчезналия в неделя самолет на авиокомпания "Еър Ейша". Това потвърди изпълнителният директор на превозвача Тони Фернандес. Президентът на Индонезия Джоко Уидодо посети района на катастрофата и заяви, че утре рано сутринта на мястото ще бъдат изпратени допълнителни кораби и хеликоптери на военноморските и въздушните сили: 

Искам да изкажа благодарност и признателност на екипите на полицията, военните и доброволците, както и на всички общности, за подкрепата, която ни оказаха за намирането на изчезналия самолет, пътниците и екипажа. Благодаря на всички държави, които ни помогнаха. Споделям чувствата на семействата на загиналите. Моля се всички те да бъдат силни, за да издържат в този труден момент.

След откриването на останките официални представители на военноморския флот съобщиха, че от водата са извадени повече от 40 тела. Малко по-късно обаче шефът на индонезийската Национална агенция за издирване и спасяване заяви, че досега са открити само три тела от самолета на "Еър Ейша". Според говорител на военноморските сили разминаването се дължи на недоразумение. 

Останките от машината бяха открити на 10 км от мястото, където самолетът последно е бил засечен от радар, на дълбочина около 25-30 метра. На борда на самолета пътуваха 162-ма души. Връзката с машината беше изгубена 42 минути след като излетя от остров Сурабая в посока към Сингапур. Предполага се, че причината за катастрофата са лошите атмосферни условия.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.