Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Брюксел обсъждат "Южен поток"
9 Декември 2014
От българска страна в разговорите ще се включат вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев и енергийния министър Теменужка Петкова

Енергийните министри на страните, през които трябваше да премине "Южен поток", ще обсъждат отказа на руската страна от проекта със заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шевчович, съобщава БНР. От българска страна в срещата ще участват вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев и енергийния министър Теменужка Петкова.

Срещата беше насрочена преди Русия да промени плановете си и ще се проведе след редовния съвет по енергетика. В неговия дневен ред също фигурират международните енергийни отношения. Очаква се темата за спирането на "Южен поток" да бъде дискутирана и в по-широк кръг, както и да бъде приета обща декларация, в която да се утвърди някаква обща позиция относно случващото се.

Заседанието на съвета ще бъде посветено най-вече на създаването на вътрешен енергиен пазар, който да свърже електрическите и газови мрежи на всички страни от Евросъюза и да прекрати енергийната изолация, в която сега са някои от тях.

Русия подготвя отмяна на междуправителствените споразумения за проекта "Южен поток", обяви министърът на енергетиката Александър Новак. Той каза, че страната му няма да изпрати представител на срещата в Брюксел за ситуацията около "Южен поток", защото не е член на Европейския съюз.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.