Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
"Черен петък" в САЩ и у нас
28 Ноември 2014
За няколко дни магазините ще бъдат посетени от повече от 140 млн американци, които ще похарчат около 42 млрд. долара
Милиони американци се втурнаха да пазаруват с огромни отстъпки в деня, наречен "Черен петък", с който в САЩ започва сезонът на коледните разпродажби. Много магазини отвориха врати в полунощ местно време и дори преди това, когато пред тях вече са се събрали тълпи купувачи, които не искат да изпуснат възможността да пазаруват на необичайно ниски цени. 

Тази нощ по пътищата е имало толкова коли, сякаш е настъпил сутрешният час пик в работен ден. Много търговци в САЩ са решили да не се ограничават с "Черния петък", а да удължат срока на намаленията под формата на "Черен уикенд" до понеделник.

Първият ден от следващата седмица обаче също не е обикновен, а "киберпонеделник", и е най-натовареният ден в годината за интернет магазините.

Според Федерацията на търговците на дребно в САЩ тази година през "Черния петък" и следващите го почивни дни магазините ще бъдат посетени от повече от 140 милиона американци, като всеки от тях смята да похарчи средно по 300 долара или общо около 42 млрд. долара.

Много хипермаркети и онлайн сайтове обявиха "черен петък" и в България. За момента обаче тази традиция все още прохожда у  нас. Някои родни търговци се изхитриха и обявиха разпродажните седмица по-рано, но нямаха кой знае какъв успех.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.