Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Примирието в Украйна - ден до пладне
7 Септември 2014
Една жена е загинала при тежките боеве, избухнали през нощта в украинския пристанищен град Мариупол, съобщи кметството на града
Нарастват страховете, че примирието в Източна Украйна, започнало в петък, е пред провал, предаде Би Би Си. Около летището край Донецк тази сутрин отново имаше експлозии. Летището е под контрола на правителствени сили от май, но досега постоянно беше атакувано от проруските бунтовници.

Вчера примирието се спазваше през по-голямата част от деня, но късно снощи проруските бунтовници бомбардираха и унищожиха важен пропускателен пункт на правителствени сили източно от Мариупол. 

Една жена е загинала при тежките боеве, избухнали през нощта в украинския пристанищен град Мариупол, съобщи кметството на града. Това е първият смъртен случай, за който се съобщава след подписването на примирието между Киев и сепаратистите преди два дни. При атака на проруските бойци срещу правителствен пропускателен пункт в източния край на Мариупол също са били ранени трима души.

Украинската армия продължава да укрепва позициите си в Мариупол и в града пристигат нови подкрепления. Това предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на проруските сепаратисти. Те твърдят, че има отделни случаи на стрелба между тях и украинските войници.

В самопровъзгласилата се Донецка народна република украинската армия обстреляла железопътната гара Еленовка. Ранени при атаката са двама души, посочват сепаратистите. Техни позиции били обстрелвани и в района на Горловка. Силите на Киев опитали да завземат Първомайск, но са били отблъснати, съобщават още проруските бойци.

Ръководителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики призоваха Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа да осигури контрол върху спазването на примирието в Украйна.

Споразумението за прекратяване на огъня и за мирен план от 12 точки беше подписано в петък на преговорите с Минск с участието на представители на Украйна, Русия, сепаратистите и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Venelin
07 Sep, 2014 | 17:42

Фашистите от батальона "Азов" няма да слушат никого и от тях се очакват много провокации.Порошенко няма власт над голяма част от политиците си.Само "сини каски" по демаркационната линия биха гарантирали,че ще има примирие.Или поне обективно международните наблюдатели ще разберат,че украинската армия просто печели време и няма никакво намерение да мисли за населението.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.