Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Изригна вулкан в Исландия - ще има ли пак проблем със самолетите?
24 Август 2014
Изригване на исландски вулкан през 2010 г. парализира за шест дни самолетния трафик над голяма част на стария континент и доведе до сериозни загуби за авиопревозвачите
Изригване на вулкана в Исландия няма да доведе до затваряне на въздушното пространство на Европейския съюз, увери източник от Еврокомисията. Според него, въпреки това, някои страни-членки могат да закрият част от въздушното си пространство. 

Изригване на исландски вулкан през 2010 г. парализира за шест дни самолетния трафик над голяма част на стария континент и доведе до сериозни загуби за авиопревозвачите. Местните власти вече обявиха код "червено" за опасност и забраниха прелитането на самолети над района. Според метеорологичната служба, не се изключва изригването да се случи в скоро време. Въпреки това, летищата в страната работят. Полицията съобщи, че е евакуирала над триста души от туристически район северно от вулкана. Взето е било решение обаче местните жители да не бъдат местени, но да останат в готвност. 

Исландският вулкан е най-големият на острова и вторият по височина връх в страната.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.