Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Разбита българска мрежа за проституция на остров Майорка
24 Август 2014
Oрганизаторите вкарвали българки в Испания и ги принуждавали да проституират и да дрогират клиентите си, за да ги обират
Испанската полиция съобщи, че е разбила мрежа за трафик на хора, чийто организатори вкарвали българки в Испания и ги принуждавали да проституират и да дрогират клиентите си, за да ги обират.

Дванадесет души – 11 българи и един испанец, включително тарторите на мрежата - са арестувани на туристическия остров Майорка след осеммесечно разследване, предава АФП, като цитира полицейско комюнике.

Бандата набирала жени в България, като им обещавала работа в Испания, а след това ги принуждавала да работят като проститутки на улицата или в бардаци.

Жените трябвало да подтикват клиентите да консумират алкохол и дрога и да се възползват от ситуацията, като теглят от банковите им карти суми, стигащи според полицията до 15 000 евро.

Трудно е да се направи оценка на общата сума откраднати пари, признава испанската полиция, тъй като много от потърпевшите били чужденци и не са подавали оплаквания.

Пет българки, принуждавани да работят като проститутки на Майорка, са били освободени в рамките на разследването, проведено в сътрудничество с български и германски полицаи.

При претърсване на четири къщи полицията в Майорка е конфискувала 9305 евро и 540 британски лири в брой, няколко компютъра, две коли, документи и дрога. /БГНЕС


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.