Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Украинският външен министър Павел Климкин поиска военна помощ от ЕС и НАТО
17 Август 2014
След получаване на военна помощ, коментира Климкин, на украинските войски на място ще бъде по-лесно да действат.
Министър на външните работи на Украйна Павел Климкин поиска военна помощ от страна на ЕС и НАТО в борбата срещу проруските сепаратисти.  В интервю за радиостанция Deutschlandfunk от днес, ръководителят на украинската дипломация казва:  "Ако получим такава помощ, на нашите войски на място, ще бъде по-лесно да действат”.
 
Министърът заяви, че заплахата за нахлуване на Русия е много сериозна: „Украинските войски постоянно са обстрелвани от територията на съседната държава. Не престава и подкрепата на Русия за сепаратиските бунтовници с оръжие и боеприпаси. 
 
Жилищни райони се обстрелват от сепаратистите. „Понякога те го правят нарочно, за да могат  след това да бъдат обвини украинските войски един вид провокация. Понякога терористичните групи се борят помежду си," - казва Климкин. Той също отрече обвиненията , че украински войски обстрелват територията на Русия. 
 
От НАТО, Климкин поиска да промени стратегията  на отношенията си с Украйна. Страната му не се нуждае от помощ, само за армията, но и политическа подкрепа  /цитиран от агенция Ройтер/. В същото време, отбеляза той, членството на Украйна в НАТО не е  на дневен ред, тъй като по този въпрос в украинското общество не е постигнато споразумение.
 
Среща в Берлин
 
В неделя вечер, ръководителят на украинското министерство на външните работи ще бъде в Берлин, за да се срещне с руския си колега Сергей Лавров. На срещата ще присъстват и министрите на външните работи на Франция и Германия, Франк-Валтер Щайнмайер и Лоран Фабиюс. Те ще обсъдят ситуацията в източната част на Украйна.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.