Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Противопоставянето между Запада и Русия заради Украйна няма да отмени строителство на "Южен поток"
11 Август 2014

Противопоставянето между Запада и Русия заради Украйна няма да отмени планираното строителство на газопровода "Южен поток", е заявил ръководителят на австрийската нефтогазова компания OMV Герхард Ройс, пише "Файненшъл таймс", цитиран от БНР.

Газопроводът е проект за 50 години, затова трябва реалистично да се гледа на нещата. Клиентите  разчитат на тези доставки. По тази причина аз не виждам възможности да се наложат санкции върху газа, пояснява бизнесменът и отбелязва, че Русия вече доставя по газопровода "Опал" 36 милиарда кубически метра газ, който минава през Германия, свързвайки "Северен поток" със съществуващите газопреносни мрежи. По думите му това става въпреки, че "Газпром" не е получил одобрението на ЕС за пълна  натовареност на тръбата.

На 24-ти юни "Газпром" и OMV подписаха споразумение, което определя принципите на работата по строителството на "Южен поток" в Австрия и по-нататъшната му експлоатация, посочва Агенция Новости.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.