Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Холандия е ден на траур
23 Юли 2014
Очаква се по-късно днес в страната да пристигнат първите тленни останки на загиналите в катастрофата на малайзийския боинг над Източна Украйна

Днешният ден е обявен от холандското правителство за ден на национален траур, а в страната по-късно днес се очаква да  пристигнат първите тленни останки на загиналите в катастрофата на малайзийския боинг над Източна Украйна, предава БТА.

Следобед в Айндховен с два самолета ще  бъдат докарани първите тела на жертви от катастрофата, в която загинаха всичките 298 души на борда, от които 193-ма са холандци. Останките ще бъдат веднага откарани във военната база Хилверсум, където ще започне работата по идентифицирането им.

На траурната церемония в Айндховен ще присъстват крал Вилем-Александър и неговата съпруга кралица Максима, премиерът Марк Рюте, високопоставени представители на други държави, чиито  граждани са се намирали на борда на боинга и близки на загиналите, предаде ИТАР-ТАСС.

Кацането на самолетите с телата на жертви ще бъде почетено с минута мълчание в цялата страна.

Записите от черните кутии на самолета ще бъдат анализирани във Великобритания.

След телефонен разговор президентът на САЩ Барак Обама и премиерът на Холандия Марк Рюте са се съгласили, че Русия трябва да плати по-висока цена, ако продължава да подкрепя сепаратистите в Източна Украйна, съобщиха от Белия дом.

Обама и Рюте разговаряха по телефона, след като външните министри от Евросъюза одобриха разширение на списъка на руски лица със замразени авоари.

Междувременно "Ройтерс" съобщи, че американското разузнаване не разполага с данни за това кой точно е изстрелял  ракетата "земя-въздух", с която е бил свален пътническият самолет над Източна Украйна. Представители на разузнаването изказаха вчера предложението, че самолетът е свален от проруските сепаратисти, но погрешка.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.