Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Инцидент в московското метро - 10 загинали и 200 ранени
15 Юли 2014
Инцидентът стана в час пик между станциите „Славянски булевард” и „Парк на победата”, когато хиляди московчани отиват на работа

Десет души загинаха и близо 200 получиха наранявания при авария в московското метро. 106 души са настанени в болници със сериозни травми.

Инцидентът стана в час пик между станциите „Славянски булевард” и „Парк на победата”, когато хиляди московчани отиват на работа. Заради внезапно спиране на електрическото захранване спирачките на метрото сработват аварийно и три от вагоните излизат от релсите. Един от тях е силно деформиран и спасителите трябваше да използват специални инструменти, за да освободят затиснатите от ламарините хора.

Бях сигурен, че тук ще загина, разказва един от потърпевшите: Влакът рязко спря и загасна осветлението. Видяхме искри и много дим. Всички ние бяхме притиснати към едната страна и тогава вагонът се обърна. Помислих, че това е краят.

Десетки линейки и няколко хеликоптера бяха използвани за евакуацията на по-сериозно пострадалите. С най-тежки травми са няколко души, получили счупвания на гръбнака. Сред загиналите са машинистът и неговият помощник. Градските власти бързо организираха алтернативен транспорт - безплатни автобуси и таксита.

Кметът на Москва Сергей Собянин, който пристигна на мястото на инцидента, съобщи, че близките на загиналите ще получат парична помощ по 1 милион рубли /около 21 хиляди евро/.

По първоначални данни, причина за аварията е прекъсване на кабел по време на ремонтни работи на повърхността над трасето на метрото.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.