Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пуснаха нова пощенска марка
5 Юли 2014
Тя е посветена на 135-та годишнина от установяване на дипломатически отношения между България и Русия
В Москва беше представена пощенска марка, посветена на 135-та годишнина от установяване на дипломатически отношения между България и Русия. 

По време на тържествената церемония в българското посолство в Москва, посланик Бойко Коцев изтъкна значението на  подписването през 1879 година на споразумението за установяване на дипломатически отношения, като посочи, че то е било логичен завършек на цяла поредица от приятелски събития в българо-руските многовековни връзки. Ръководителят на Федералната агенция по комуникации “Россвяз” Олег Духовницкий подчерта, че за трети път през последните две години, България и Русия издават съвместно пощенски марки, посветени на знакови събития за двете страни:

 „Ние сме готови и занапред да подкрепяме развитието и укрепването на приятелството между нашите две страни с подобни, може би не толкова големи като мащаб, но много интересни начинания. Убеден съм, че и това издание ще заеме почетно място в колекциите на филателистите не само в Русия и България”

Пощенско-филателното издание е с тираж 405 хиляди екземпляра за Русия и 22 000 за България. Марката ще бъде пусната в обръщение в понеделник, след като в София бъде валидиран и нейният български вариант. Това ще стане по време на на посещението у нас на руския външен министър Сергей Лавров. Именно на 7 юли се навършват 135 г. от установяване на дипломатически отношения между нашите две страни.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.