Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Вече 30 загинали при наводненията в Босна и Сърбия
18 Май 2014
Водната стихия не подмина и Полша. Най-тежко е положението в южната част на страната

Най-малко 30 души са загинали в разултат на наводненията в Босна и Сърбия през последните три дни. Десетки хиляди бяха принудени да напуснат домовете си заради най-сериозните наводнения на Балканите от 120 години. Стотици са евакуираните в  Хърватия.

Проливните дъждове причиниха близо 300 свлачища в Босна, затрупвайки къщи и коли. Заличени и погребани останаха и знаците, предупреждаващи за сухопътни мини останали от войната, засилвайки опасенията за възможни инциденти.

Над 15 хиляди души в Белград бяха принудени да потърсят подслон в училищни сгради и спортни зали. Сръбските служби по извънредните ситуации продължават работа по извеждането на хора от наводнените райони по течението на река Сава край сръбската столица.

За тази вечер се очаква нова вълна от наводнения от река Сава, предупреждават синоптиците.

Наводнения заляха и Полша, предаде БТА. Най-тежко е положението в южната част на страната. В някои райони водата е заляла пътища и мостове, наводнени са жилищни и селскостопански сгради.

Около 20 души са евакуирани от селището Тарногура, Любелско войводство, съобщават местните власти. Силно се е повишило нивото на река Висла, а край Анопол то е надхвърлило критичното равнище. Военнослужещи и пожарникари изграждат диги с торби с пясък и изпомпват водата от наводнените територии.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.