Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Референдум в Източна Украйна
11 Май 2014
Донецк и Луганск трябва да определят дали да се отделят от Украйна

Започна гласуването на референдума за статута на Донецка и Луганска област в Източна Украйна. Избирателите трябва да отговорят на въпроса дали подкрепят акта на държавна самостоятелност на двете области, където през април местните жители провъзгласиха съответно Донецка народна република и Луганска народна република.

В Донецка област въпросът за референдума е формулиран така: "Подкрепяте ли Акта за самостоятелност на Донецката народна република?". Отпечатани са повече от 3 милиона бюлетини, съобщиха от Централната избирателна комисия, създадени са 1 540 избирателни участъка. В подготовката и произвеждането на референдума участват 18 000 души, а като се прибавят и агитаторите - повече от 25 000, съобщи за ИТАР-ТАСС Борис Литвинов, представител на самопровъзгласилата се Донецка народна република. Същото важи и за Луганска област, където са напечетани 1,7 милиона бюлетини, а избирателните секции са повече 1 600.

В Луганска област въпросът за референдума е "Подкрепяте ли Акта на държавната самостоятелност на Луганската народна република?". Организаторите очакват избирателна активност 80-90 %. Първите резултати ще бъдат огласени утре. Резултатите от референдума ще бъдат признати за действителни независимо от избирателната активност. Според народния губернатор на областта Валерий Болотов, след трагичните събития в Одеса, Славянск и Краматорск, избирателната активност може да достигне 90 %.

Избирателните секции бяха отворени в 8 ще работят до 20 ч. местно време. В миньорските градове Алчевск и Попасная ще може да се гласува до 23 ч. заради работния график на миньорите.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.