Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ожесточени сражения се водят в близост до украинския град Славянск
6 Май 2014
Същевременно украинските сили за сигурност са поели контрол над телевизионната кула в града

Ожесточени сражения се водят в близост до украинския град Славянск, Донецка област. По думите на украинския вътрешен министър Арсен Аваков има и загинали, предаде АФП.

Същевременно украинските сили за сигурност са поели контрол над телевизионната кула в града. Според „силите за самоотбрана" украинските войници вече се намират в очертанията на града, а активистите са принудени да отстъпват.
Опълченците отстъпват извън града, съобщи за Интерфакс представител на щаба на сепаратистите. "Телевизионната кула, разположена в село Андреевка в околностите на Славянск, е завзета от противника, водят се боеве в Андреевка, както и в Семьоновка. Засега сме принудени да отстъпим, извън чертата на града. Силите на противника вече са на територията на Славянск", казал източникът на агенцията.

Съобщава се, че армията се опитва да блокира града. „Вече сме затиснати в плътен пръстен, магазините се затварят, продукти няма, няма с какво да се търгува" - каза представител на опълченците.
През нощта също е имало сражения, при които са пострадали няколко души. Проверява се информацията за смъртта на момиче.
Междувременно стана ясно, че министерството на вътрешните работи на Украйна е изпратило допълнителни сили със специално назначение в Одеса.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.