Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Български носии на карнавала във Виктория
5 Май 2014
Президентът на Сейшелите Джеймс Мишел снима с мобилния си телефон българските участници

Сейшелският президент Джеймс Мишел снима с мобилния си телефон българските участници в Карнавала

За първи път на международния карнавал в сейшелската столица Виктория тази година имаше и три български носии. 

Почетният консул на островната държава в България Максим Бехар, както и две сейшелски деца дефилираха пред близо 25 000 души по улиците на Виктория и обраха овациите на зрителите. 

"Смятаме, че Международния карнавал във Виктория сега е сред петте най-добри карнавала в света и с удоволствие приветстваме българските, а и всички международни участници в него", каза Сейшелският министър на туризма и културата Алън Сейнт Анж.

Освен Бехар, традиционни български народни носии облякоха и 6 годишната Мартина, дъщеря на ямболията Младен Гергов и неговата сейшелска съпруга. Младен е отговорник за връзките с гостите в най-луксозния хотел на основния остров Махе, а в свободното си време тренира Сейшелския национален отбор по футбол, който под неговото ръковдство миналата година спечели за първи път в историята Купата на Индийския океан. Третият участник с българска носия тази година бе 9 годишният Стивън, съсед на Младен и играч от детският футболен отбор на Сейшелите.

И тримата представители на България в този уникален карнавал преминаха на специална платформа заедно с други сейшелски почетни консули от десетки държани. Те бяха приветствани от президента на островната държава Джеймс Мишел, който снима с мобилния си телефон тримата участници с българските национални носии.  

P.S.

След българското хоро в Брюксел, това е още един прекрасен урок, който ПР № 1 на България изнася пред нашата аудитория.



последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.