Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Путин одобри проектодоговор за приемането на Крим в Руската федерация
18 Март 2014
Тази сутрин руската Държавна дума прие единодушно декларация "За ситуацията в Крим"

Руският президент Владимир Путин одобри проекта за руско-кримски договор за приемането на Крим в състава на Руската федерация. Президентският указ е подписан на 17-и март.

Тази сутрин руската Държавна дума прие единодушно декларация "За ситуацията в Крим". Документът е внесен от името на всички парламентарни групи и председателя на долната камара на руския парламент Сергей Наришкин. В него се изразява подкрепа за народа на Крим в стремежа му за присъединяване към Русия, съобщава БНР.

По-късно днес Путин ще направи извънредно послание към двете камари на Федералното събрание, посветено на ситуацията около Крим. Очакванията са той да обяви какво е решението за Крим, след като на референдум жителите на автономната република гласуваха за присъединяване към Русия и властите в Симферопол отправиха към Москва съответната молба. 

Руското външно министерство вече предложи план от пет точки за урегулиране на кризата в Украйна. Той предвижда създаването заедно с ЕС и САЩ на група за подкрепа на Украйна, признаване правото на Крим на самоопределение след референдума, приемане на нова конституция и признаване на руския език като втори държавен в Украйна.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.