Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Путин ще говори за ситуацията в Крим пред Федералното събрание
18 Март 2014

Руският президент Владимир Путин ще направи извънредно послание към двете камари на Федералното събрание, посветено на ситуацията около Крим, съобщава БНР. Очакванията са той да обяви какво е решението за Крим, след като на референдум жителите на автономната република гласуваха за присъединяване към Русия и властите в Симферопол отправиха към Москва съответната молба. 

Държавната дума ще приеме специално заявление „За ситуацията в Крим”, а в петък депутатите ще обсъдят два законопроекта, необходими за влизането на Крим в състава на Руската федерация. 

Руското външно министерство вече предложи план от пет точки за урегулиране на кризата в Украйна. Той предвижда създаването заедно с ЕС и САЩ на група за подкрепа на Украйна, признаване правото на Крим на самоопределение след референдума, приемане на нова конституция и признаване на руския език като втори държавен в Украйна.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.