Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЕС ще наложи санкции на 21 души от Русия и Украйна заради ролята им в Кримския референдум
17 Март 2014

Външните министри от ЕС са се договорили да наложат санкции на 21 длъжностни лица от Украйна и Русия, съобщи външният министър на Литва Линас Линкявичус, цитиран от БНР. След среща, продължила около три часа, външните министри от ЕС бързо постигнаха съгласие за списъка на лицата, на които да бъдат наложени санкции заради ролята им в завземането на Крим от Русия и вчерашния референдум за отделяне на региона от Украйна и присъединяването му към Русия.  

Санкциите включват забрани за пътуване и замразяване на авоари. Очаква се в следващите дни да бъдат оповестени и още ограничения. Списъкът на засегнатите лица ще стане известен, след като бъде публикуван в официалния вестник на Евросъюза. 

В същото време дипломатически източници от Брюксел съобщиха за Франс прес, че  ЕС и Украйна ще подпишат политическия раздел от споразумението за асоцииране в петък (21-ви март). Подписването ще се случи месеци по-рано от очакваното, коментира агенцията.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.