Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Демонстрации в подкрепа на Русия
9 Март 2014
Временният украински премиер Арсений Яценюк отново се зарече, че Украйна няма да отстъпи и сантиметър от територията си

Няколко хиляди души се събраха на централния площад в кримската столица Симферопол в подкрепа на референдума за присъединяване на Кримската република към Русия. Кримският премиер Сергей Аксенов призова хората да гласуват на 16 март за победа, а председателят на парламента Володимир Константинов заяви, че тогава народът на Крим ще се върне в родината си. Подобни акции в подкрепа на референдума се провеждат и в Севастопол, Евпатория и Керч. В Севастопол се стигна до сблъсъци между проруски и проукраинските настроените демонстранти

В Симферопол имаше и митинг срещу присъединяването към Русия, на която присъстваха около 200 души. 

Временният украински премиер Арсений Яценюк отново се зарече, че Украйна няма да отстъпи и сантиметър от територията си. Яценюк говори на митинг по повод годишнината от рождението на украинския национален герой Тарас Шевченко. 

Това е нашата земя. За нея са проливали кръвта си нашите бащи и прадеди. Затова няма да отстъпим и един сантиметър от земята на Украйна. Нека го знае цяла Русия и президентът й.

В началото на правителственото заседание Яценюк заяви, че ще отиде в Съединените щати тази седмица, за да обсъди сблъсъка с Русия за украинската автономна република Крим, съобщи Ройтерс. "Отивам в Съединените щати за срещи на високо равнище за
уреждане на ситуацията в нашите двустранни и многостранни отношения", заяви Яценюк без да посочи конкретни дати, нито повече подробности за визитата.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Аз
11 Mar, 2014 | 09:05

Истината! съгласен съм с повечето неща, които казваш. А на въпроса защо за Косово може, а за Крим не може - отговорът е прост. Защото всеки говори така, както му изнася. Едно време, при соца, руснаците бяха добри и благородни, а американците изверги, които убиват малки деца във Виетнам. Нашите шпиони по чужбина бяха РАЗУЗНАВАЧИ, а чуждите разузнавачи у нас бяха ШПИОНИ. Сега нещата се обърнаха на 180 градуса. Иначе всичко си е същото. Пак сме последна дупка на кавала и всеки ни разглежда, като някакъв безличен сателит на поредния Голям брат. Дано само някой ден да не стане така, че да имаме Голям брат с дребен ръст и дръпнати очи. Че тогава всички ще трябва да набиваме сутрин, обед и вечер ориз, докато ни дойде акъла в главите. А аз мразя да ям ориз.

Истината !
10 Mar, 2014 | 19:48

Украйна за Русия е това, което е Македония за България. Измислена и фалшифицирана история, измислен и полонизиран език! Вземете български учебник по история или география отпреди 1944г.: т.нар. украинци са наричани МАЛОРУСИ ! Руснаците са се делили на три народностни групи: РУСИ или ВЕЛИКОРУСИ, БЕЛОРУСИ, МАЛОРУСИ ! Гогол също ги нарича малоруси! Защо в Крим референдумът бил незаконен, а в Косово беше законен???


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.